40 år med samtaler – én million historier

I fire tiår har barn og unge hatt et sted å vende seg til når livet føles litt for overveldende. Over en million samtaler senere står én ting klart – at det å bli lyttet til kan gjøre hele forskjellen.

Som en av aktørene bak antimobbeprogrammet BRUK HUE, som jobber for å bekjempe nettmobbing og styrke barn og unges digitale trygghet, har Kors på Halsen vært en viktig støttespiller. Gjennom fire tiår har samtaletilbudet til Røde Kors vært en livline for barn og unge som trenger noen å snakke med. Dette arbeidet handler ikke bare om å ta imot samtaler, men om å skape en kultur der barn og unge føler seg sett, hørt og forstått.

Et sted for trygghet og åpenhet

Tenk deg å være 12 år og føle at ingen forstår deg. Eller å være 15 år og sitte med tanker som er for store til å håndtere på egen hånd. For tusenvis av barn og unge har Kors på Halsen vært nettopp det stedet hvor de kan dele alt – fra de største livskrisene til de minste hverdagsproblemene.

Siden oppstarten i 1983 har Kors på Halsen vært et unikt tilbud for barn og unge. Her kan de opp til 18 år ringe, chatte eller sende e-post helt anonymt og gratis for å snakke med trygge voksne. Over én million samtaler har blitt tatt imot – en million historier der barn og unge har blitt møtt med omsorg, forståelse og støtte. Kors på Halsen betyr mye for mange, der ingen temaer er for små og ingen problemer for store.

Ved å lytte, gir vi håp

Når vi markerer 40 år med Kors på Halsen, er det også en hyllest til alle de frivillige som utgjør hjertet i tjenesten. De som lytter, trøster og bidrar til at barn og unge kan møte hverdagen litt sterkere.

For uansett om det dreier seg om å møte noen ansikt til ansikt eller å være en stemme i en anonym samtale, er målet å gi støtte og trygghet. Det gjelder også arbeidet med å forebygge nettmobbing og utenforskap gjennom BRUK HUE. Til syvende og sist handler alt om én ting: Å se, lytte og bry seg.

Vil du vite mer om BRUK HUE?

Sjekk ut BRUK HUEs verktøykasse for å skape trygghet på skolen og i frivilligheten!

Publisert: 3. desember 2024