Slik fungerer Bruk Hue for frivilligheten

Hva er Bruk Hue?

BRUK HUE for frivilligheten er et undervisningsverktøy som tilbys gratis til alle frivillige lag og organisasjoner. Verktøyet håper vi kan brukes til å styrke frivilligheten i deres arbeid med å forebygge og håndtere utfordringer knyttet til nettmobbing, nettvett og utenforskap.

Verktøyet består av en 30 minutter lang fiksjonsfilm som følger en vennegjeng som både går på skole sammen, gamer sammen og spiller fotball sammen. En konflikt oppstår på én arena, som fører til utenforskap og mobbing på andre arenaer.

Hvordan bruke Bruk Hue

Filmen kan ses i plenum eller hver for seg på mobiltelefonene, og i etterkant snakker gruppa sammen om ulike tema som tas opp i filmen, som for eksempel tilhørighet, vennskap, bildedeling, kjønnsforskjeller, anonymitet, kroppspress, gaming, språkbruk, osv. 

Filmen finner du rett under her. Du får tilsendt en «verktøykasse» som inkluderer en veileder for debriefen, samt en PowerPoint-presentasjon på mail, ved å fylle ut skjemaet under videoen.

Se Game Over her

Få tilsendt verktøykassa og bli med i trekningen av 25 000 kr til ditt lag

Alle som gjennomfører Bruk Hue kan bli med i trekningen av 25.000 kr til sitt lag eller organisasjon. Vinnere vil bli trukket to ganger i året. Takk for at du bidrar i kampen mot nettmobbing og utenforskap.