Hva er Bruk Hue?

BRUK HUE for frivilligheten er et undervisningsverktøy som tilbys gratis til alle frivillige lag og organisasjoner. Verktøyet håper vi kan brukes til å styrke frivilligheten i deres arbeid med å forebygge og håndtere utfordringer knyttet til nettmobbing, nettvett og utenforskap.

Verktøyet består av en 30 minutter lang fiksjonsfilm som følger en vennegjeng som både går på skole sammen, gamer sammen og spiller fotball sammen. En konflikt oppstår på én arena, som fører til utenforskap og mobbing på andre arenaer.

Hvordan bruke Bruk Hue

Filmen kan ses i plenum eller hver for seg på mobiltelefonene, og i etterkant snakker gruppa sammen om ulike tema som tas opp i filmen, som for eksempel tilhørighet, vennskap, bildedeling, kjønnsforskjeller, anonymitet, kroppspress, gaming, språkbruk, osv. 

Filmen finner du her på denne nettsiden. Du får tilsendt «en verktøykasse» som inkluderer en veileder for debriefen, samt en PPT-presentasjon på mail, ved å oppgi mailadressen din under:

Se Game Over her

Få tilsendt verktøykassa

Fyll ut feltene under så sender vi deg det du trenger for å gjennomføre Bruk Hue.

Hva sier andre?

–Filmen var svært troverdig og skapte veldig gode diskusjoner. Alle i gruppa tok ordet. Anbefales til alle trenere og ledere som vil forstå og forebygge utenforskap!

Frederik Lund VangSportslig administrerende leder og trener for G2007 i Nesodden IL

– BRUK HUE er eit særs godt verkty i det haldningsskapande arbeidet i korpsa våre. Vi gledar oss til å ta det i bruk!

Gro Anita HolvikHR-ansvarlig i Norges Musikkorpsforbund

BRUK HUE blir tilgjengeliggjort som verktøy for alle våre klubber, og vi anbefaler alle andre medlemsorganisasjoner med barn og unge å gjøre det samme.

Rasmus Olstad SemmerudFagansvarlig Fair play og inkludering, Klubb og aktivitet,
Utviklings- og aktivitetsavdelingen, Norges Fotballforbund

Lær mer om mobbing av ekspertene i Røde Kors og UNICEF Norge

Husk at den som mobber også trenger omsorg

I en mobbesituasjon er det fort gjort å se etter offer og gjerningsperson. I mobbesaker er det imidlertid utrolig viktig å ikke overse den som mobber.

Derfor er Bruk Hue relevant for deg og klassen din

Mobbing har alltid eksistert, og nå i økende grad i digital form. Med Bruk Hue får både elever og lærere et unikt og gratis verktøy i kampen mot nettmobbing.

Dette skjer med de som blir mobbet på nett

Ifølge Medietilsynet opplever hele 28 prosent av barn mellom 9 og 18 år at noen er slemme med dem eller mobber dem på internett, spill og mobil.