Opprett gratis bruker

Her kan du som lærer få tilgang til Bruk Hue. For å opprette bruker trenger vi fornavn, etternavn og e-postadressen tilhørende din kommune/skole.

Velkommen til Bruk Hue!
Vi har sendt deg en epost med videre instruksjoner.

Hvem passer Bruk Hue for?

For tiden tilbyr Bruk Hue to ulike undervisningsopplegg: «Sladrehank», som er rettet mot 3. – 7. trinn, og «Hvem ødela livet til Klara?», rettet mot elever på ungdoms- og videregående skole.

Både «Sladrehank» og «Hvem ødela livet til Klara?» dekker en rekke relevante kompetansemål, noe som gjør at undervisningsoppleggene kan brukes i flere fag og kan tilpasses fagfornyelsen.

Barneskole

Se video

Sladrehank

Undervisningsopplegget «Sladrehank» introduserer elevene for problemstillinger knyttet til utestenging, nettmobbing, bildedeling og å sladre kontra å si ifra.

Rettet mot 3. – 7. trinn.

Ungdoms- og Videregående skole

Se video

Hvem ødela livet til Klara?

Undervisningsopplegget «Hvem ødela livet til Klara?» introduserer elevene for problemstillinger knyttet til ufrivillig bildedeling, nettvett og nettmobbing.

Rettet mot ungdoms- og videregående skole.

Slik bruker du Bruk Hue

1. Opprett bruker

Når du oppretter bruker og registrerer din første klasse er du klar til å gå i gang på få minutter. Du får også tilgang til undervisningsnotater, foreldreskriv og en testkode, slik at du kan prøve den interaktive historien selv.

2. Del med elevene

Del den unike klassekoden med elevene dine, så de får tilgang til den interaktive historien i nettleseren på mobil, nettbrett eller PC. Koden gjør også at du får detaljert, anonymisert statistikk for akkurat din klasse.

3. Vent på svar

Du velger selv når du ønsker at elevene skal være ferdige.
Selve historien tar omtrent 20-30 minutter å gjennomføre, og mange velger å gi det som hjemmeoppgave.

4. Klasseromsdiskusjon

Når alle elevene har gjennomført opplegget, får du tilgang til en fiks ferdig klasseromspresentasjon som oppsummerer både historien og valgene klassen tok. Dette danner grunnlag for diskusjon og refleksjon i klasserommet.