Bruk Hue Foreldremøte er en naturlig videreføring av det digitale undervisningsopplegget Bruk Hue. I Bruk Hue for foreldre må foreldrene ta stilling til de samme problemstillingene som elevene møter i undervisningsoppleggene, og på denne måten knyttes barnas og foreldrenes opplevelser tettere sammen.

Hovedtemaer for møtet er skjermtid, bildedeling, nettmobbing og foreldresamarbeid. I forkant av møtet svarer foreldrene i klassen på tre spørsmål i en digital løsning. Svarene behandles anonymt og genererer statistikk. Med utgangspunkt i denne statistikken og konkrete, relevante eksempler fra barnas liv ønsker vi å danne et utgangspunkt for samtale og diskusjon i foreldregruppen.

De tre spørsmålene er:

  • Hva bekymrer du deg mest for ved ditt barns digitale liv?
  • Hvor mye av fritiden synes du det er greit at barna bruker på mobil / nettbrett / PC?
  • Opplever du at foreldrene i klassen samarbeider godt om barnas sosiale og digitale utfordringer?

For at du som lærer på enklest mulig måte skal være godt forberedt til foreldremøtet, får du en foreldreinvitasjon, undervisningsnotater og en ferdig presentasjon rett i nettleser som du kan laste ned og bruke i møte med foreldre/foresatte. Du velger selv hva som er relevant for ditt møte og hvor mye tid du vil bruke på opplegget.

Bruk Hue er tilpasset fagfornyelsen, er spennende for elevene, viktig for foreldrene og enkelt å bruke for lærerne. Målet er å skape bedre klassemiljøer, både på skolen og på internett!

20

sider ferdig presentasjon og undervisningsnotater

3

spørsmål til foreldrene

1,5

time spennende foreldremøte

Slik fungerer foreldremøte

1. Kom i gang!

Når du oppretter bruker og registrerer din første klasse er du klar til å gå i gang på få minutter. Hvis du allerede har bruker, logger du inn som normalt. I tillegg til Bruk Hue for foreldre vil du få tilgang til det digitale undervisningsoppleggene for barne- og ungdomstrinnet. Du vil også få en testkode, slik at du kan teste oppleggene hvis du ønsker.

2. Få tilgang til det du trenger

For at du som lærer på enklest mulig måte skal være godt forberedt til foreldremøtet, har vi klargjort ferdige undervisningsnotater, en foreldreinvitasjon og en presentasjon du kan benytte deg av hvis du ønsker.

3. Inviter til foreldremøte

I forkant av foreldremøtet svarer foreldrene i klassen på tre spørsmål. Fyll ut det nedlastbare foreldreinvitasjonen og send den ut som informasjon til foreldrene på e-post, med ranselpost eller gjennom skolens egne systemer.

4. Gjennomfør årets viktigste foreldremøte!

Svarene fra spørreundersøkelsen legges automatisk inn i en presentasjon som du som lærer holder fra en nettleser. Presentasjonen oppsummerer svarene foreldrene har gitt på de tre spørsmålene, og gir et godt utgangspunkt for viktige diskusjoner i foreldregruppen.

Hva sier andre?

– Våre lærere bruker Bruk Hue i flere fag fordi det dekker mange relevante læreplanmål.

Hanne HertzenbergAss.rektor Bjørnegård

– Det er et fint opplegg og viktig å lære om, fordi mobbing kan jo skje med alle.

ElevMelomtrinn

Foreldre ønsker å få snakket sammen og høre hverandres erfaring, og det er også strukturen i Bruk Hue.

Kjetil AndersenAssisterende rektor, Levre skole

Kom i gang!

Målet med Bruk Hue er å skape bedre klassemiljø, både på skolen og på internett. Opprett bruker nå og bli med i kampen mot nettmobbing!

Husk at den som mobber også trenger omsorg

I en mobbesituasjon er det fort gjort å se etter offer og gjerningsperson. I mobbesaker er det imidlertid utrolig viktig å ikke overse den som mobber.

Derfor er Bruk Hue relevant for deg og klassen din

Mobbing har alltid eksistert, og nå i økende grad i digital form. Med Bruk Hue får både elever og lærere et unikt og gratis verktøy i kampen mot nettmobbing.

Dette skjer med de som blir mobbet på nett

Ifølge Medietilsynet opplever hele 28 prosent av barn mellom 9 og 18 år at noen er slemme med dem eller mobber dem på internett, spill og mobil.