Prøv Bruk Hue i det digitale klasserommet!

Trodde du at Bruk Hue ikke kan benyttes under koronakrisen? Tro om igjen!

Her er læreres erfaringer med Bruk Hue i det digitale klasserommet.

Å diskutere nakenbilder med elevene passer veldig fint nå! Når kjærester ikke kan møtes fysisk, kan presset om å sende nudes til hverandre bli enda større. Da passer det midt i blinken å diskutere Klaras historie.

Lærer, ungdomstrinnet

Innholdet i Bruk Hue som handler om mobbing har vært veldig fint å bruke nå.  Elevene er leie og kjeder seg, og det fører til at de skriver ting på nett til hverandre som de ikke tenker over kan såre.

Lærer, ungdomstrinnet

Jeg brukte ressursen for første gang i går. Elevene så videoene og gjorde oppgavene hjemme selv. Etter lunsj gikk vi gjennom klasseopplegget gjennom delt skjerm i Teams. Den ble nok kortere enn dersom vi var i klasserommet sammen, men fikk i gang elevenes refleksjon rundt tema. Jeg synes det fungerte godt, selv med digital skole!

Lærer, mellomtrinnet

Vi har brukt klasseopplegget digitalt via Teams. Vi har delt klassen i grupper og hatt diskusjoner om det vi har sett sammen. Delte til sammen 37 elever inn i 5 grupper. Vi tok diskusjonene over 2 dager sånn at elevene ikke skulle bli «leie». Diskusjonen funket bra og det virket som at elevene måtte tenke over hvordan de var mot hverandre på nett. De var overrasket over at det var litt annerledes med mobbing på nett og at bilder/videoer kunne spre seg så fort. Jeg mener det er et nyttig verktøy i disse dager, spesielt siden vi har hatt litt utfordringer med elevene på dette området. Jeg syns det er et opplegg som alle bør gjennomføre minst 1 gang!

Lærer, mellomtrinnet