Spørsmål og svar

Tips til lærere i tilfelle det er problemer med bruk av nettsiden

Skru av funksjoner som blokkerer reklame i nettleseren

Utvidelser til nettlesere som blokkerer reklame kan være litt for kreative og forhindre at videoer laster, for eksempel. Hvis du skrur dem av, eller bruker en annen nettleser, så kan det løse problemet. Utvidelsene heter for eksempel uBlock, AdBlock, Privacy Badger og har et gjerne et ikon øverst i nettleseren hvor de kan bli skrudd av/på.

Har du en gammel nettleser?

Hvis du bruker en eldre utgave av en nettleser så bør du bytte til en annen. Eventuelt oppgradere nettleseren din, hvis det er mulig. Det er generelt godt nettvett å ha en oppdatert nettleser, så like så godt å gjøre det først som sist. En moderne nettleser vil holde seg selv oppdatert.

Er teksten eller bildene veldig store eller små?

Da kan det hende at nettleseren din har «zoom» skrudd på. I Internet Explorer så kan den settes tilbake til 100% ved å taste CTRL + 0. Det gjelder også de fleste andre nettlesere. På en Mac så er det «command + 0» som gjelder.

Andre spørsmål og svar

Kan flere lærere være tilknyttet samme klasse?

Det er dessverre ikke teknisk mulig at flere mailadresser/brukere benytter samme spillkode. Om man ønsker å benytte en felles spillkode/klasse, så må alle logge inn på den brukeren som allerede er registrert.

Hvor lang tid tar det fra elevene har gjennomført opplegget til statistikken er klar?

Statistikken er klar etter ca. 3 minutter.

Må skolen å ha en egen databehandleravtale med Bruk Hue?

Nei, det er ikke behov for en databehandleravtale, da Telenor har en egen personvernerklæring. Et av prinsippene i denne erklæringen er at personopplysninger om deg kun skal behandles for lovlige formål og vil bli slettet eller anonymisert når vi ikke lenger har grunnlag for å behandle dem.

Den eneste informasjonen du som lærer gir fra deg for å ta i bruk Bruk Hue, er navn og mailadresse. Denne informasjonen vil ikke bli brukt til noe annet enn administrative formål.

For ytterligere informasjon om personvern i Bruk Hue, les mer her.