Se video om opplegget

Ungdoms- og videregående skole

Hvem ødela livet til Klara?

I undervisningsopplegget for ungdoms- og videregående skole, «Hvem ødela livet til Klara?», følger elevene historien om et nakenbilde som blir spredt.

De skal forsøke å overbevise Klara til å sende bildet, finne ut hvem som hadde motiv og mulighet til å spre det, mene noe om hvem som har mest skyld i saken og ikke minst; kjenne på hvordan den komplekse digitale interaksjonen på en skole oppleves for de involverte.

Som lærer får du en ferdig presentasjon, undervisningsnotater og anonymisert statistikk for akkurat din klasse, som alle danner grunnlaget for gode diskusjoner i klasserommet.

40

minutter interaktiv historie

2

skoletimer klasseroms­undervisning

20

sider ferdig presentasjon og undervisningsnotater

Slik bruker du Bruk Hue

1. Opprett bruker

Når du oppretter bruker og registrerer din første klasse er du klar til å gå i gang på få minutter. Du får også tilgang til undervisningsnotater, foreldreskriv og en testkode, slik at du kan prøve den interaktive historien selv.

2. Del med elevene

Del den unike klassekoden med elevene dine, så de får tilgang til den interaktive historien i nettleseren på mobil, nettbrett eller PC. Koden gjør også at du får detaljert, anonymisert statistikk for akkurat din klasse.

3. Vent på svar

Du velger selv når du ønsker at elevene skal være ferdige.
Selve historien tar omtrent 20-30 minutter å gjennomføre, og mange velger å gi det som hjemmeoppgave.

4. Klasseromsdiskusjon

Når alle elevene har gjennomført opplegget, får du tilgang til en fiks ferdig klasseromspresentasjon som oppsummerer både historien og valgene klassen tok. Dette danner grunnlag for diskusjon og refleksjon i klasserommet.

Hva sier andre?

– Våre lærere bruker Bruk Hue i flere fag fordi det dekker mange relevante læreplanmål.

Hanne HertzenbergAss. rektor Bjørnegård skole

– Det er et fint opplegg og viktig å lære om, fordi mobbing kan jo skje med alle.

ElevMellomtrinn

– Alle skolene i vår kommune skal nå ta i bruk Bruk Hue.

Siv HerikstadOppvekstsjef i Bærum kommune

Kom i gang!

Målet med Bruk Hue er å skape bedre klassemiljø, både på skolen og på internett. Opprett bruker nå og bli med i kampen mot nettmobbing!

Husk at den som mobber også trenger omsorg

I en mobbesituasjon er det fort gjort å se etter offer og gjerningsperson. I mobbesaker er det imidlertid utrolig viktig å ikke overse den som mobber.

Derfor er Bruk Hue relevant for deg og klassen din

Mobbing har alltid eksistert, og nå i økende grad i digital form. Med Bruk Hue får både elever og lærere et unikt og gratis verktøy i kampen mot nettmobbing.

Dette skjer med de som blir mobbet på nett

Ifølge Medietilsynet opplever hele 28 prosent av barn mellom 9 og 18 år at noen er slemme med dem eller mobber dem på internett, spill og mobil.